Bindkracht10.nlStip Oost
Stip Oost
Stip Oost is er voor bewoners van de wijken: Altrade, Bottendaal, Galgenveld, Groenewoud, Hengstdal, Hunnerberg, Kwakkenberg en Ooyse Schependom. De Stip is gevestigd in de voormalige bibliotheek.
Foto: Bordje waarop staat Welkom in Stip Oost
Foto: een medewerker van de Stip geeft uitleg aan een bezoeker van de Stip
https://bindkracht10.nl/app/uploads/2019/04/image-2@2x-1.png

Stip Oost

In een Stip kun je allerlei vragen stellen. Bijvoorbeeld over brieven en formulieren. En over wonen, geld, zorg en opvoeding. Je krijgt er informatie over de wijk. Of we helpen je met je idee. Kom langs als je buurtgenoten wilt helpen. Of loop binnen voor een kopje koffie of een praatje.

Stips zijn er voor alle bewoners van Nijmegen. Beroepskrachten en bewoners werken er samen. Ook organisaties werken mee in de Stip. Zo is hulp dichtbij. Bijvoorbeeld bij juridische, financiële of zorgvragen.

Meer over Stip Oost

tip Oost zit in de oude bibliotheek. Naast dat je er je vraag kan stellen is de Stip heel actief met ontmoeting. Regelmatig zijn er exposities, een gezellige soeplunch of speciale themabijeenkomst. Of wandel je een keer mee met de wandelgroep?

Andere Stips in de buurt
Openingstijden

maandag 13:30 – 16:30 uur

woensdag 09:30 – 12:30 uur

donderdag 13:30 – 16:30 uur

 

Of bel de Stip-lijn op 024-3502000 (ma-vr  9:30 – 12:30 uur)

 

Overige info

Veelgestelde vragen

  • Bestaat het team alleen uit vrijwilligers?
    Het grootste deel van de consulenten bestaat uit vrijwilligers. We proberen zoveel mogelijk van deze inzet gebruik te maken. Soms lukt dat niet, bijvoorbeeld omdat een bepaalde taal niet gesproken wordt door één van de vrijwilligers en wordt een beroepskracht ingezet. Voor specialistische vragen worden ook beroepskrachten ingezet. Sommige werken in het team, maar het komt ook voor dat we andere medewerkers van Bindkracht10, Sterker Sociaal Werk of de GGD benaderen of iemand inzetten uit ons netwerk. Bij 2elijns vragen verwijzen we ook wel door naar het Netwerk Cultuur Sensitief Werken. Zie voor meer informatie www.netwerkcultuursensitiefwerken.nl.
  • ik begrijp een brief niet
    Brieven zijn vaak erg moeilijk geschreven. En als je het niet goed snapt kun je een fout maken. Dan kan soms geld kosten. Of een andere probleem opleveren. Bij de Stip in jouw buurt leggen ze het graag uit. En ze kijken samen met jou hoe je het in de toekomst makkelijker zelf kan. Kijk hier waar de Stip bij jou in de buurt is
  • ik heb een goed idee voor de wijk
    Het is leuk wonen in je buurt, maar er mist iets. Je hebt een leuk idee om mensen samen te brengen, de buurt te verbeteren of iets anders. Maar hoe pak je dat aan? De opbouwwerker bij jou in de buurt helpt je graag je idee realiseren.

‘Opeens kreeg ik veel brieven’

- Elmas | Informatie, advies en ontmoeting
foto van Elmas
Arrow Image Right Big
Arrow Image Right

Samen komen we verder

Wil jij ook mensen uit de buurt helpen?