Bindkracht10.nlSchuldhulpverlening
Schuldhulpverlening
foto van taalles
https://bindkracht10.nl/app/uploads/2019/08/Gastheren01.jpg

Blijf niet wachten!

Steeds meer mensen hebben schulden. Soms gaat het om kleine schulden van een lening, maar steeds vaker zorgen schulden voor grote problemen, zoals huisuitzetting of afsluiting van gas en elektra. Voor veel mensen is het moeilijk om in aanmerking te komen voor een schuldregeling. Dat komt omdat hun situatie nog onvoldoende stabiel is of omdat er eerst aan oorzaken van schulden gewerkt moet worden. Daarbij hebben sommige groepen specifieke problemen, bijvoorbeeld als het gaat om taal en of het overmaken van geld naar familie in het buitenland. Bindkracht10 heeft veel ervaring opgedaan met schuldhulpverlening in al deze verschillende situaties.

Bindkracht10 begeleidt mensen naar schuldhulpverlening bij de Gemeente. Hiervoor zetten we een stabiliseringstraject in. De administratie wordt op orde gebracht, er wordt gekeken of mensen niet teveel aflossen en de aanmelding wordt voorbereid. We geven advies over de schuldhulpregeling van de Gemeente, de wet Schuldsanering (WSNP), bewindvoering etc. Ook bieden we budgetteringscursussen en begeleiding.

Als mensen niet in aanmerking komen voor een traject bij de Gemeente, kan Bindkracht10 toch wat voor ze betekenen. Samen brengen we je schuldeisers op de hoogte. Ook helpen we mensen ervoor te zorgen dat de vaste lasten zoals huur en ziektekostenverzekering betaald worden. Dan kan er toch wat rust in de situatie komen.

Speciaal voor jongeren met schulden is er het project JUST.

Expertise
  • Test
  • Test

 

Veelgestelde vragen

Meer projecten binnen deze expertise

De laatste ontwikkelingen

Ik hoor na al die jaren eindelijk weer ergens bij

- Veronique | hulp bij geldzaken
Foto van een vrouw in een park
Arrow Image Right

Vragen? Neem snel contact op

Wees altijd op de hoogte van het nieuws van Bindkracht10