Bindkracht10.nlNieuwsTips voor gezondere Dukenburgers
Tips voor gezondere Dukenburgers
Stip Dukenburg brengt gezond aanbod bij elkaar
Foto van Stip-vrijwilligster Julie met een Gezond Dukenburg tasje
foto van man in Stip Dukenburg met een tasje
https://bindkracht10.nl/app/uploads/2020/09/Dukenburg-3.jpg
Voel je Goed!

Dukenburg is een mooie groen wijk. Veel bewoners willen wel aan hun gezondheid werken, maar weten misschien niet hoe. Stip-coördinator Germa Bongers: “van de zomer zagen we dat een cursus van de diëtisten veel gedeeld werd op social media. Samen met Mounia,  de gezondheidsmakelaar van de GGD in Dukenburg, bedacht ik dat het goed zou zijn meer promotie te maken voor alles wat er al is. Ook veel beroepskrachten weten niet wat er allemaal is.”

De laatst week van september is de week van de vitaliteit. Een goede aanleiding om alles bij elkaar te brengen en te promoten in een mooie flyer. Hierin staat waar je beweegadvies kan krijgen. Hoe je kan werken aan een gezonde leefstijl of hoe je gezond kan koken met weinig geld.

Gezonde tasjes

Sociaal wijkteam, Stip Dukenburg, Buurt Sportcoaches, diëtisten en huisartsen in Dukenburg delen deze week tasjes uit. In de tasjes zitten de flyer, een springtouw, een bidon en andere goodies. Met het tasje gaan ze het gesprek aan over gezondheid. En ze laten zien wat er allemaal al is in Dukenburg. Het eerste exemplaar werd maandag gegeven aan een bezoeker van de Stip. Op woensdag wordt ook geflyerd in winkelcentrum Dukenburg.

Mis je iets of heb je zelf een idee voor een Gezonder Dukenbrug? Neem contact op met opbouwwerker Pieter Pelser!

foto van man in Stip Dukenburg met een tasje Foto van Stip-vrijwilligster Julie met een Gezond Dukenburg tasje Foto van een tasje en de inhoud ervan.