
HELPENDE HANDEN
De kracht van Bindkracht10 wordt meebepaalt door de vrijwilligers. De welwillendheid van mensen in Nijmegen en omgeving om te helpen bij bijvoorbeeld de noodopvang van Afghaanse evacuees was ontzettend groot. Het team ontving rond de 500 mailtjes van mensen die hulp aanboden: van het aanbieden van spullen tot het opzetten van activiteiten. Er ontstond een vrijwilligers team van 55 mensen. Zij hebben zich ingezet van begin tot eind. Na afloop stuurden we ze allemaal een bedankkaartje en een presentje.
Raad van Toezicht
Bindkracht10 past de landelijke Governance-code Sociaal Werk toe. Toezicht op de directie wordt uitgeoefend door de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht bestond in 2021 uit voorzitter Ingrid de Boer, Samad Houbban, Hans Mellink, Liliane Naalden-de Jager en Hanneke Berben. Er waren geen wijzigingen.
Ondernemingsraad
Er zijn dit jaar geen wijzigingen geweest in de samenstelling van de Ondernemingsraad (OR). De OR bestaat uit: Paul Reuling (voorzitter) Jeanine Vermeulen, Christelin van Outvorst, Indra Knoop, Irene Halsema, Sal Stufkens en Slobodan Jesic. Ze worden ondersteund door Thea Hogenkamp.

Meer vrijwilligerspower
Bindkracht10 vindt het belangrijk dat vrijwilligers hun werk goed en zonder zorgen kunnen doen. Daarom is er begeleiding én worden er trainingen georganiseerd. Zo kregen vrijwilligers van de Stip in augustus en september vier workshops aangeboden. Als je bij alle vier workshops aanwezig was kreeg je een certificaat. In totaal zijn er 113 certificaten uitgereikt. De workshops gingen over: hoe ontvang je mensen, veel voorkomende regelingen en gesprekstechnieken.
Opfrissen
In 2021 maakten we veel nieuw beleid. Veel regelingen waren verouderd. Ook het onderzoek voor het kwaliteitscertificaat noemde een aantal verbeterpunten. Zo kwam er: agressiebeleid, gedragscode, klokkenluidersregeling, werkkostenregeling. Ook werd er een ict-beleidsplan en arbeidsomstandighedenbeleid opgesteld. En er waren gesprekken over een nieuw strategisch personeelsbeleid. Dat gaat bijvoorbeeld over duurzame inzetbaarheid, werving en selectie en hybride werken.
AUTOMATISEREN
In 2020 zijn we overgestapt op automatiseringssoftware Afas. Daarin kunnen alle zaken rond het betaalde personeel en financiën geregeld worden. Denk aan verlof vragen, salarisbetaling en overuren. In 2021 werd het aantal regelingen in het systeem uitgebreid. Zo kunnen mensen ook hun declaraties in het systeem doen. Het systeem maakt het voor medewerkers en managers makkelijker zaken te regelen.

Tevreden?
In 2021 is een groot onderzoek naar de tevredenheid van de betaalde medewerkers voorbereid. Dit onderzoek vindt plaats in februari 2022. Zo zal worden onderzocht wat medewerkers als sterktes en zwaktes van de organisatie zien. Zo kunnen we de organisatie verbeteren.