Bindkracht10.nlNieuwsComing Out Week: Bindkracht10 viert verschillen tussen mensen
Coming Out Week: Bindkracht10 viert verschillen tussen mensen
Deze week begint de Coming Out Week. Bij Bindkracht10 vinden we dat iedereen zichzelf zou mogen en kunnen zijn en zich geen zorgen zou hoeven te maken over wat anderen daarvan vinden.
https://bindkracht10.nl/app/uploads/2020/10/Naamloos.jpg

Deze week begint de Coming Out Week. Bij Bindkracht10 vinden we dat iedereen zichzelf zou mogen en kunnen zijn en zich geen zorgen zou hoeven te maken over wat anderen daarvan vinden. Niet alleen over seksuele oriƫntatie en gender, maar ook culturele afkomst, leeftijd, lichamelijke of verstandelijke beperking, en ga zo maar door. We vieren dit vandaag door gebakjes uit te delen en deze week regenboogvlag uit te hangen.

Speciale data deze week
6 oktober: Diversiteits Dag, voor meer aandacht voor verschil op de werkvloer
11 oktober: Coming Out Dag, waarop we stil staan bij het openlijk uitkomen voor je sexuele geaardheid

Diversiteit en inclusie bij Bindkracht10
Natuurlijk kijken we bij Bindkracht10 onszelf ook in de spiegel aan en zien we dat ook wat te leren hebben. Zo hebben we best veel aandacht voor culturele diversiteit, maar veel minder voor verschil in beperking, seksuele voorkeur of gender. Daarom starten we een werkgroep diversiteit en inclusie , waarin we met elkaar het gesprek aangaan over diversiteit in de breedste zin van het woord. Zo werken we aan een organisatie waarin elke bewoner en medewerker (ook stagiair en vrijwilliger) zich veilig en gewaardeerd voelt.

Want verschillen maken de wereld mooier.