Bindkracht10.nlSpel aan Huis
Spel aan Huis
Plezier staat voorop bij spel tussen ouder en kind
foto van een moeder en dochter die samen met een stagiaire van Spel aan Huis een spelletje doen
https://bindkracht10.nl/app/uploads/2019/09/SpelaanHuis2-zonder-logo.jpg

Spelen is belangrijk voor kinderen. Met spelen verkennen kinderen de wereld. Zo leren ze beter, ook op school. Voor ouders is het belangrijk om samen te spelen met je kind. Je weet beter wat je kind leuk vindt en ziet hoe de ontwikkeling gaat. Toch vinden ouders het soms moeilijk om tijd te maken. Of ze weten niet goed hoe ze samen moeten spelen.

Samen spelen

Spel aan Huis is een gratis landelijke methode voor kinderen van 1,5 t/m 7 jaar. Een vrijwilliger of stagiair komt elke week langs om ouder en kind te begeleiden bij het spelen. Plezier staat daarbij voorop. De spelbegeleider neemt speelgoed mee. Een bezoek duurt 1 uur. Het speelgoed blijft een week bij het gezin. Zo kunnen jullie samen spelen met het materiaal. Spel aan Huis duurt 6 maanden.

Spelbegeleiders

De vrijwilligers hebben ervaring met de ontwikkeling van jonge kinderen. Ze worden ondersteund door professionele medewerkers van Bindkracht10. Spel aan Huis is erkend door het Nederlands Jeugdinstituut.

Waar vindt je het?
Expertise

Veelgestelde vragen

  • ik wil mijn kind nieuwe ervaringen laten opdoen
    Op veel scholen is er Activiteitenplein, waar kinderen na school kunnen spelen en nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Kijk snel waar er een Activiteitenplein bij jou in de buurt is.
  • ik zoek steun bij de opvoeding van mijn kind(eren)
    In een aantal wijken zijn er OuderKindCentrum (OKC). Ouders kunnen daar met hun kinderen komen spelen, samen praten over de opvoeding en activiteiten opzetten, zoals koken. Je ontmoet er andere ouders en je doet er nieuwe contacten en ervaringen op. Kijk hier om te zien in welke wijken er een OKC is. Ook zijn er verschillende opvoedondersteuningsprojecten, zoals Home-Start, Spel aan Huis en VoorleesExpress, die je je kunnen ondersteunen bij de opvoeding van je kind.

Rupsje Nooitgenoeg

- Nada | opvoeden & opgroeien 0 - 12
foto van Nada met haar dochter Manuela op de arm
Arrow Image Right

Vragen? Neem snel contact op

Wees altijd op de hoogte van het nieuws van Bindkracht10