Bindkracht10.nlWelzijn op recept
Welzijn op recept
In de zorg komen veel mensen met problemen die samenhangen met gebeurtenissen uit het dagelijks leven. Bijvoorbeeld: relatieproblemen, eenzaamheid of een zieke partner. Deze problemen kunnen zich uiten in stress, lichamelijke klachten, somberheid en andere klachten. Medische- of psychologische zorg is dan vaak niet de enige oplossing. Welzijnsoplossingen die de omgeving meenemen leveren een belangrijke bijdrage aan herstel.
foto van twee buurtbewoners (een man en een vrouw) in gesprek
https://bindkracht10.nl/app/uploads/2019/08/VeroniqueFranken04.jpg

Welzijn op recept


Bij Welzijn op recept worden mensen met psychosociale problemen ondersteund bij het versterken van hun gezondheid en welzijn. Een welzijnscoach van Bindkracht10 gaat samen met de bewoner op zoek gaat naar een passende activiteit in eigen wijk. Voorbeelden zijn een maatje, vrijwilligerswerk, samen eten, meedoen aan een wandelgroepje en creatieve activiteiten.

In 2018 starten we in Nijmegen in vier stadsdelen met Welzijn op recept: Lindenholt, Dukenburg, Zuid en Centrum. We werken daar samen met huisartsen, de GGD, andere beroepskrachten rond welzijn en gezondheid, en de mensen die activiteiten organiseren in de wijk. Als dat goed werkt wordt het aantal stadsdelen uitgebreid.

Verwijzers kunnen voor vragen contact opnemen met:
Fenna Hendriks fenna.hendriks@bindkracht10.nl

Wilt u iemand aanmelden:
Centrum -> Maarten Bevers:  maarten.bevers@bindkracht10.nl
Dukenburg ->  Ruben Allen: ruben.allen@bindkracht10.nl
Lindenholt -> Eus de Wit: eus.dewit@bindkracht10.nl
Zuid ->  Hannie van der Meer: hannie.vandermeer@bindkracht10.nl

In de dit filmpje wordt het proces uitgelegd:

Het filmpje is gemaakt door Maaike Borsboom: www.aanblazer.nl.

Downloads
Rapportage: Welzijn op recept Nijmegen oktober 2019

Poster Welzijn op Recept 23-10-18 DEF
Flyer WOR Ruben 11-10-18 DEF
Flyer WOR Maarten 11-10-18 DEF
Flyer WOR Hannie 11-10-18 DEF
Flyer WOR Eus 11-10-18 DEF

Veelgestelde vragen

  • Hoe kan ik me bij jullie aanmelden?

    Vul het formulier interculturele consulenten in. Als je nog niet zeker weet of je een aanmelding wilt doen of eerst meer wilt weten kun je ons natuurlijk ook bellen met Faysal Zouay: 06-41981372 of Nathalie van der Veeken: 06-17149976.

  • Hoe lang duurt het voor er contact gelegd wordt?

    We streven ernaar om binnen 2 werkdagen van ons te laten horen. Dit betekent niet altijd dat we ook een match hebben kunnen maken. Dit hangt af van de vraag en of er ook iemand in de poule werkt die dit op kan pakken  (zo hebben we meer Arabisch sprekende, dan Vietnamees sprekende consulenten). Het hangt ook af van het tijdstip, omdat onze consulenten ook werken, een opleiding volgen, kinderen thuis hebben et cetera.  Het kan snel gaan, maar soms moeten we verder zoeken in ons netwerk en duurt het langer.

  • Ik wil jullie als vrijwilliger helpen. Hoe doe ik dat?
    Leuk dat je ons mee wil helpen als vrijwilliger. Er zijn diverse mogelijkheden, kijk hiervoor bij onze vacatures vrijwilligerswerk. Maar ook zonder dat er een vacatures is, kun je vaak al iets doen voor een ander. In je buurt, wijk, stadsdeel, school of stad. Neem hiervoor contact op met één van de coördinatoren van het project of locatie.

Meer projecten over informatie, advies & ontmoeting

Ik hoor na al die jaren eindelijk weer ergens bij

- Veronique | informatie, advies & ontmoeting
Foto van een vrouw in een park
Arrow Image Right

Vragen? Neem snel contact op

Wees altijd op de hoogte van het nieuws van Bindkracht10