Bindkracht10.nlNieuwsTerugblik: BindkrachtCup en ijskoude activiteiten voor jongeren
Terugblik: ijskoude activiteiten voor jongeren
De afgelopen weken stonden bol van de activiteiten voor jongeren. We hebben even een overzicht voor je gemaakt.
https://bindkracht10.nl/app/uploads/2020/12/jeshoots-com-eCktzGjC-iU-unsplash-scaled.jpg

De scholen zijn weer begonnen, maar jongeren hoefden zich niet te vervelen in de Kerstvakantie. Onder de naam IJskoud Nijmegen werden er veel activiteiten georganiseerd. Ook was er de BindkrachtCup: normaal een zaalvoetbaltoernooi, dit jaar een online-voetbalspektakel voor jongeren in Nijmegen tussen de 10 – 17 jaar. Op social media en in de gewone media kwamen de afgelopen weken al veel foto’s, video’s en verslagen voorbij van jongeren,  jongerenwerkers en partners. Hieronder zetten we wat op een rij.

Winnaars van de BindkrachtCup

Emir wint het Fifa toernooi van de Bindkrachtcup 2020 voor leeftijdscategorie 14-17 en wint de Playstation 4 met Fifa21 + een het bedrag van € 500,00 om te besteden met wijkgenoten! Jedidja wordt 2de en wint 12 maanden lang Playstation Plus. Kyran wordt 3de en wint een headset!

De BindkrachtCup is een initiatief van Bindkracht10 in samenwerking met FC Social Work, Gemeente Nijmegen, Gelderse Sportfederatie, WePlay ESports en N.E.C.

BindkrachtCup in de media

Omroep Gelderland kwam langs en maakte het volgende item over hoe het eraan toeging tijdens de finaledag. Ook sommige deelnemers deden verslag van de BindkrachtCup. Op het YouTube-vlogs van Bram Beukeboom krijg je een mooie indruk in hoe de dagen er tijdens de BindkrachtCup uitzagen. De finales kregen op Twitch commentaar van de beroemde e-sporter Koen Weijland.

Op stap met de jongerenwerkers

Jongerenwerkers Boubaker en Adil en soortcoach Zakaria van de gemeente Nijmegen deden hun ambulante ronde op 31 december. Een journalist van De Gelderlander ging met hen mee en schreef het volgende artikel.

een foto van burgemeester Bruls in gesprek met jongeren en jongerenwerkers bij de Lindenberg Aldenhof
Jongerenwerkers Boubaker Bouchalga (links) en Zakaria Kerkri in gesprek met burgemeester Hubert Bruls tijdens een van de rondes die ze door de wijk lopen op Oudjaarsdag © Fotograaf: Eveline Van Elk voor De Gelderlander

IJskoud Nijmegen

Ondanks de lockdown en dankzij extra budget van de gemeente kon er een ijskoud programma geregeld worden met meer dan 100 activiteiten. Dank aan alle partners: Gemeente Nijmegen, Sportservice, FC Social Work, New Rootz, Move, Ieder Talent Telt, de Lindenberg, Sportproductions, Nijmegen Outdoor, Flex Dansstudio, Boksacademie Nijmegen, Voetbalschool Numaga, Max Studios, Judoschool Theunissen en Mastergym en meer. De Gelderlander schreef er een aankondiging over. Op de instagrampagina’s van onze jongerenwerkers vind je een mooie terugblik.

Facebook & Instagram jongerenwerkers

Ook onze jongerenwerkers en partners deden verslag van de activiteiten rondom ijskoud Nijmegen en de BindkrachtCup. Check hier hun Insta-pagina’s van:

https://nl-nl.facebook.com/marzouk.mechbal
https://www.instagram.com/boubaker_bindkracht10/
https://www.instagram.com/dushanthi_bindkracht10/
https://www.instagram.com/mike_bindkracht10/