Bindkracht10.nlVerhaalHet verhaal van Angelina
Het verhaal van Simon
Bindkracht10 brengt mensen samen en vooruit
Foto van Angelina

‘Zo kan het ook’

Angelina heeft de afgelopen jaren aardig wat meegemaakt. Daarbij is ze in contact gekomen met verschillende hulpverleners. Maarten van de Formulierenbrigade sprong er voor haar in positieve zin uit. Daarom vertelt ze graag haar verhaal aan Bindkracht10. ‘Ik hoop dat andere mensen er iets aan hebben.’

Angelina (29) heeft sikkelcelanemie. Haar rode bloedcellen zijn niet rond, maar hebben de vorm van een sikkel. Daardoor heeft ze extreme bloedarmoede, klonterend bloed en slechtwerkende organen. Ze heeft het er niet gauw over. Tot 2017 wist ze school, sociaal leven en zelfs een fulltime baan lang vol te houden, maar toen werd ze volledig afgekeurd. Sindsdien krijgt ze een Wajong uitkering. Ze heeft geleerd dat ze zichzelf niet teveel moet pushen, want dat leidt onherroepelijk tot een ziekenhuisopname. Haar nieuwe evenwicht wankelt als ze eind 2018 hoort dat ze haar huis in Winterswijk uit moet.

‘Terwijl ik op zoek ging naar een andere woning, bood een bevriend gezin me onderdak aan’, vertelt Angelina. ‘De kans dat ik zelf iets zou vinden, was heel klein, dus zei ik ja. In het begin ging het goed, maar opeens sloeg de sfeer om. Eind mei kreeg ik plotseling te horen dat ik 1 juli weg moest zijn. Dat gaf een enorme druk. Gelukkig hielp een sociaal consulente van de gemeente me verder zoeken. Ze stelde eerst de nachtopvang in Doetinchem voor, maar dat ging me te ver. Vervolgens vond ze een plekje bij de crisisopvang in Nijmegen. Ze hielp me nog allerlei dingen te regelen, waaronder urgentie voor een woning en toen vertrok ik naar Nijmegen.’

Lees het hele verhaal van Angelina in ons jaarverslag

 

Arrow Image Right Big
Arrow Image Right

Ook meteen aan het werk?

Kijk snel bij onze vacatures voor vrijwilligerswerk, een stage of een betaalde baan