Bindkracht10.nlEvenementWinteracties brengen warmte aan de deur
Winteracties brengen warmte aan de deur
Stips en Bindkracht10 komen langs

Voor veel mensen is de december maand een moeilijke tijd. Door corona is dit nog meer het geval. De komende weken gaat Bindkracht10 daarom in verschillende Nijmeegse wijken langs de deur. En er staan er veel andere activiteiten op stapel. Voor meer ontmoeting, verbinding en gezelligheid. Medewerkers en vrijwilligers van Stip en Bindkracht10 doen dit samen met bewonersorganisaties, partners en bewoners. Natuurlijk allemaal binnen de dan geldende regels van het RIVM.

Buurman&buurman-kaartjes
Stip coördinator Gabi Verzuu vertelt: “Natuurlijk kunnen er heel veel dingen niet. Maar wij kijken naar wat wel kan. Zo organiseren we in Nijmegen-Noord de buurtactie Aan-haken. Haak een leuk figuurtje, zoals een klavertje vier, hartje of kerstboom. Als je die inlevert in bij de Stip dan delen wij ze uit bij onze aanbelacties in de buurt. Ook delen we Buurman en buurman kaartjes uit. Daarmee kun je iemand die bij je in de buurt woont vragen iets voor jou te doen. Of juist zelf je hulp kunt aanbieden. Denk aan koken voor een ander, een boodschap doen of een kleine reparatie uitvoeren. Zo maak je makkelijker contact”

Bollekes feur jou
In andere wijken van Nijmegen worden bloembollen uitgedeeld onder het mom van ‘Bollekes feur jou”. Deze actie is een vervolg van het populair ‘Bluumkes feur jou. Samen met Operatie Steenbreek, De Bastei, Talis en NL Bloeit worden inheemse planten uitgedeeld. Zo kan de wijk groener worden. De bollen worden uitgedeeld in wijken van Nieuw- en Oud-West en Dukenburg.

Winter doe-pakket
Durf je de deur niet uit? Zit je thuis en weet je niet meer wat je kan doen? Dan is onze Winter-doe-actie iets voor jou! Elke week komt een vrijwilliger langs om iets brengen. Zo kun je je vermaken met… een tijdschrift, handwerk, een spel, puzzel of boek. Ook meedoen? Of lijkt het je leuk om elke week iets rond te brengen? Neem dan contact op met de Stip in jouw buurt.

Ontmoeting en contact maken
In Lindenholt maakt Bindkracht10 onderdeel uit van het campagneteam “oog voor Elkaar”. Ze hebben daarbij extra aandacht voor het organiseren van ontmoetingen tussen mensen en het maken van contact. Zo brengen ze 100 boekjes langs bij ouderen in de wijk. En wordt op verschillende plekken samen soep gekookt en uitgedeeld.

Meer weten
Op www.bindkracht10.nl/evenementen-overzicht/ staat een overzicht van activiteiten waar de datum al van bekend is. Dit wordt bijgehouden. Ook organiseert Bindkracht10 voor jongeren het voetbaltoernooi de BindkrachtCup. Dit jaar online via FIFA21 wijkencompetitie. Houd onze website en social media in de gaten voor meer nieuws.

Hieronder de flyer van de Winteracties in stadsdeel Nijmegen-Noord