Bindkracht10.nlNieuwsZomercampus 2020 Pontem College een succes
Zomercampus 2020 Pontem College een succes
Een week vol extra lessen taal, cultuur en sport voor leerlingen die kort in Nederland wonen
Foto van een docent en leerling van het Pontem College bij de zomertour

Afgelopen zomervakantie organiseerde Bindkracht10 in samenwerking met het Pontem College een Zomercampus: een leerzame en gezellige projectweek voor leerlingen. Jongerenwerker Anouk Menlibar organiseerde voor dit project. Leerlingen van het Pontem College wonen nog niet lang in Nederland. Daarom is het extra belangrijk dat zij in de zomervakantie bezig zijn met taal, ontmoeting en cultuur.

Leerzaam en aantrekkelijk programma
In de week van maandag 17  tot en met vrijdag 21 augustus werd een leerzaam en aantrekkelijk programma aangeboden. In de ochtend stonden de kernvakken Nederlands en Engels centraal. ’s Middags bestond het programma uit sport, spel, dans & film. Zo monteerden de leerlingen zelf een film en gingen ze aan de slag met het schrijven van hun eigen tekst. Op vrijdag is de week afgesloten met een uitstapje naar Museum Orientalis.

Zomercampus 2021
In totaal deden 40 leerlingen mee, onder begeleiding van een team van vrijwilligers en docenten. Anouk: “Het was ontzettend mooi om te zien dat de groep hecht is geworden. Iedereen kijkt dan ook al uit naar de Zomercampus 2021, die Bindkracht10 dan weer in samenwerking met het Pontem College organiseert.”

 

Meer weten over het Pontem College? Kijk op www.pontem-college.nl

 

Foto van een docent en leerling van het Pontem College bij de zomertour