Bindkracht10.nlNieuwsBindkracht10 en corona
Bindkracht10 en corona
Nieuws over het corona-virus en wat wij doen om zoveel mogelijk mensen gezond te houden. Heb je een vraag of wil je praten? Bel 024-3502000
foto van een vrouw met een mondkapje
flyer stip in acht talen

Je kunt Bindkracht10 voorzichtig weer ontmoeten

Door de coronacrisis zijn we veel meer online gaan doen. Sinds 1 juni zijn de regels sterk veranderd. Steeds meer plekken mogen open. Ook Bindkracht10 start langzaam weer met activiteiten. Veel van onze activiteiten vinden plaats in gebouwen van andere organisaties, zoals wijkcentra of scholen. Lees hieronder wat de stand van zaken is voor verschillende activiteiten. We blijven ons uiteraard aan de regels houden: we geven geen handen, houden 1,5 meter afstand en hebben geen contact bij klachten.

Voor al je vragen

Heb je vragen of informatie of advies nodig? De Stip-lijn is er voor je. Onze mensen bieden advies, hulp of een luisterend oor. De Stip-lijn is alle werkdagen open van negen tot vijf. Vragen proberen we zoveel mogelijk telefonisch te beantwoorden. Wil je liever je brief sturen of een appje sturen? Dat kan ook! Stuur een bericht naar 06-1343 3934. Als het echt niet anders kan, kunnen we een persoonlijke afspraak plannen. Bel altijd eerst naar 024-3502000.

Voor ouders

De Ouder Kind Centra werken op dit moment individueel en op afspraak. Heb je een vraag voor het Ouder Kind Centrum of wil je een afspraak, neemt dan contact op met de coördinator bij jou in de buurt. Zij gaan dan bijvoorbeeld een stukje wandelen met je of brengen een tuinbezoek. We onderzoeken of de Ouder Kind Centra na 15 juni misschien weer open kunnen.

Voor de wijk

Onze opbouwwerkers vind je in de wijk. Ze houden acties zoals ‘Bluumkes feur jou’ of intercombabbeltjes. Heb je een vraag, een idee voor de wijk of over ontmoeting in tijd van Corona? Neem contact op met de opbouwwerker uit jouw wijk. Ze maken dan een afspraak met je in de wijk, op straat of in je voortuin.

Voor kinderen

De scholen zijn weer open. Per school zijn er andere regels. Voor elke school is er een plan op maat gemaakt voor het openen van de activiteitenpleinen. Als ze open gaan zal dat voor maximaal 30 kinderen zijn. Ouders worden via de kanalen van de school geïnformeerd. Heb je al eerder een vraag? Neem dan contact op met het activiteitenplein bij jou in de wijk.
De kinderwerkers op straat lopen gewoon weer rond in de wijk. En ondertussen hebben we op ons YouTube-kanaal leuke online activiteiten voor kinderen van allerlei leeftijden.

Voor jongeren

De jongerenwerkers kun je al weer in de wijk vinden. Op 1,5 meter afstand zoeken ze contact met jongeren en kijken wat er speelt. Er wordt onderzocht of de inlopen voorzichtig weer open kunnen. Als het kan zal dat op afspraak en voor een kleine groep zijn. Jongerenwerkers zullen persoonlijk jongeren uitnodigen. Als je al een vraag of een idee hebt neem dan contact op met de jongerenwerker bij jou in de buurt. Ook is het Jongerenwerk online actief.

Hulp bij geldzaken

Door de coronacrisis hebben veel mensen minder werk. Mensen trekken bij elkaar in of gaan juist uit elkaar. Het is nu extra belangrijk om te kijken wat voor effect een verandering op je inkomen heeft. Onze Formulierenbrigade geeft advies aan mensen uit Nijmegen met een laag inkomen. Bel 0800-5678567. Of gebruik de Budget de Baas app. Hiermee kun je een brief uploaden, een vraag stellen of tips krijgen. Heb je al geldzorgen? Neem dan contact op met de financiële coaches in de wijk. De meeste vragen beantwoorden we digitaal of telefonisch. Als het echt niet anders kan, kunnen we een persoonlijke afspraak plannen.

 

Corona Flyer BK10 (PDF)
Corona Flyer BK10 achterkant (PDF)

 

flyer stip in acht talen

Hulp vragen of aanbieden

Er zijn veel initiatieven van mensen om elkaar te helpen. Zo is er de facebook groep Coronahulp Nijmegen. Ook op wehelpen.nl en de bijbehorende app Whapp kun je hulp vragen of aanbieden. Vele wijkwebsites zijn ook actief, bijvoorbeeld in Nijmegen-Oost oof Noord. Mensen die niet goed met de computer om kunnen gaan kunnen gewoon bellen met de Stip-lijn op 024-3502000.

Al deze regels gelden sinds 1 juni 202. Dit bericht wordt aangepast als er veranderingen zijn.