Bindkracht10.nlNieuwsBindkracht10 en corona
Bindkracht10 en corona
Nieuws over het corona-virus en wat wij doen om zoveel mogelijk mensen gezond te houden. Heb je een vraag of wil je praten? Bel 024-3502000

Bindkracht10 verspreidt flyer: ‘Help elkaar tijdens corona’

Voor bewoners van Nijmegen die tijdens de corona-uitbraak geen social media gebruiken of onvoldoende weten waar ze betrouwbare info kunnen krijgen, hebben we een flyer laten drukken. We gaan die verspreiden op plekken waar dat, gezien de nieuwe maatregelen, nog wel kan. Deze week collega’s en samenwerkingspartners op verschillende plekken de flyers bezorgen. Hieronder vind je hem alvast digitaal in verschillende formaten en bestandsindelingen. Help mee ze te plaatsen op plekken waar dat kan, bijvoorbeeld social media, intranet en websites van organisaties en bewonersplatforms.

Flyer Coronahulp (PDF)
Poster Coronahulp A3 (PDF)

Heb je een vraag of wil je praten? Bel de Stip-lijn

Als je vragen hebt, wilt praten of buurthulp nodig hebt bel dan met de Stip-lijn bellen op 024-3502000. We hebben de tijden uitgebreid. Je kan bellen van maandag tot en met vrijdag van negen tot vijf (9:00 tot 17:00 uur).

Onze kinder-, jongeren- en opbouwwerkers zijn zoveel mogelijk in contact met mensen. Daarbij zoeken we nieuwe manieren om contact te leggen en activiteiten online door te laten gaan. Wil je contact opnemen met een van onze mensen. Op deze website vind je hun contactgegevens.


Stuur je brief over geldzaken of vraag advies

Woon je in Nijmegen en heb je en laag inkomen? Download dan onze Android app Budget de Baas in de Play-Store. Je kunt met de app direct een vraag stellen aan een van onze financiƫle coaches. Ook kun je een brief fotograferen en opsturen. Je krijgt dan uitleg over wat je kunt/moet doen. En je krijgt tips over je financiƫn.

Hulp vragen of aanbieden

Er zijn veel initiatieven van mensen om elkaar te helpen. Zo is er de facebook groep Coronahulp Nijmegen. Ook op wehelpen.nl en de bijbehorende app Whapp kun je hulp vragen of aanbieden. Vele wijkwebsites zijn ook actief, bijvoorbeeld in Nijmegen-Oost oof Noord. Mensen die niet goed met de computer om kunnen gaan kunnen gewoon bellen met de Stip-lijn op 024-3502000.

Onze andere maatregelen

Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen gezond blijven doet Bindkracht10 het volgende:

  • Alle onze locaties (activiteitenpleinen, ouder kind centra, jongerencentra, Stips, kantoren) zijn gesloten. Dit is zeker zo tot 6 april.
  • Afspraken op locatie en bij je thuis gaan niet meer door. We proberen afspraken zoveel mogelijk telefonisch te houden.
  • Alleen in crisisgevallen (briefadres of schuldhulpverlening) kan een medewerker afspreken: spreek dit af met je contactpersoon of bel de Stip-lijn.
  • Onze kinder-, jongeren- en opbouwwerkers zullen nog meer in de wijk aanwezig zijn. Zij geven geen handen en houden minimaal 1,5 meter afstand.
  • Onze medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis. Medewerkers met klachten moeten verplicht thuis blijven.

flyer van de Stip

Al deze regels gelden tot en met 6 april 2020. Dit bericht wordt aangepast als er veranderingen zijn.