Bindkracht10.nlNieuwsBindkracht10 en corona (update 16-12)
Bindkracht10 en corona
Nieuws over het corona-virus en wat wij doen om zoveel mogelijk mensen gezond te houden. Heb je een vraag of wil je praten? Bel 024-3502000
foto van een vrouw met een mondkapje
flyer stip in acht talen

We gaan aangepast door

Door de coronacrisis zijn we veel meer online gaan doen. Aan het begin van de crisis waren alle activiteiten dicht. Sinds 1 juni zijn veel van onze activiteiten op afspraak weer open. Op 14 december 2020 nam de regering nieuwe maatregelen tegen het coronavirus.

Ontmoet ons op afspraak

We blijven open voor belangrijke en noodzakelijke problemen. Zo kun je nog een afspraak maken bij de Stips via de Stiplijn op 024-3502000. De Stip-lijn is gesloten: eerste Kerstdag (25-12), Oudjaarsdag (1-12) vanaf 13:00 uur en Nieuwjaarsdag (1-1).

De afspraken bij Hulp bij geldzaken gaan door. Wel hebben we strengere regels voor huisbezoeken. Veel mensen krijgen corona thuis. Daarom komen we alleen nog langs als het heel dringend is en we niet op een andere plek kunnen afspreken.

Ontmoeting stopt

Alle ontmoetinsgactiviteiten stoppen.

Kinderwerk: De kinderactiviteiten liggen stil, omdat scholen sluiten. Huisbezoeken bij gezinnen die we al kennen doen we zo veel mogelijk telefonisch. We maken een uitzondering voor zorgelijke situaties. Alleen beroepskrachten komen op huisbezoek. Stagiairs of vrijwilligers niet.

Jongerenwerk: De jongerencentra zijn dicht. Onze jongerenwerkers zijn wel in de wijk aanwezig. Een aantal activiteiten gaat online door zoals de Bindkrachtcup. We kijken of we extra activiteiten buiten of online kunnen organiseren in de Kerstvakantie en januari.

Opbouwwerk: de activiteiten die we wilden doen kunnen niet doorgaan. We zullen mensen wel informatie geven, maar voorkomen contact. Daarom zullen we niet aanbellen bij mensen die we niet kennen.

Diversiteit: We doen geen huisbezoeken, behalve in zorgelijke situaties.  Gezellig is gesloten voor inloop en activiteiten.

We werken veilig

We hebben extra zaken geregeld. Voor jouw en onze veiligheid. Zo zijn er al op veel plekken spatschermen. En onze mensen dragen in open ruimtes een mondkapje. We vragen mensen van 13 jaar en ouder om dat ook te doen. Er zijn gratis wegwerp mondkapjes geregeld. Ook vragen we je een registratieformulier in te vullen.

Bij afspraken geldt: we houden ons aan de regels, we geven geen handen, houden 1,5 meter afstand en hebben geen contact bij klachten.

Voor al je vragen

Heb je vragen of informatie of advies nodig? De Stip-lijn is er voor je. Onze mensen bieden advies, hulp of een luisterend oor. De Stip-lijn is alle werkdagen open van negen tot vijf. Vragen proberen we zoveel mogelijk telefonisch te beantwoorden. Wil je liever je brief sturen of een appje sturen? Dat kan ook! Stuur een bericht naar 06-1343 3934. We kunnen ook een persoonlijke afspraak plannen voor je bij de Stip bij jou in de buurt. Bel naar 024-3502000. 

Voor ouders

De OuderKindCentra zijn dicht. Heb je een vraag voor het OuderKindCentrum of wil je een afspraak, neemt dan contact op met de coördinator bij jou in de buurt. Zij gaan dan bijvoorbeeld een stukje wandelen met je of brengen een tuinbezoek.  

Voor de wijk

Onze opbouwwerkers vind je in de wijk. Ze houden acties zoals ‘Bluumkes feur jou’ of intercombabbeltjes. Heb je een vraag, een idee voor de wijk of over ontmoeting in tijd van Corona? Neem contact op met de opbouwwerker uit jouw wijk. Ze maken dan een afspraak met je in de wijk, op straat of in je voortuin.

Voor kinderen

Alle Activiteitenpleinen bij jou in de wijk zijn dicht. Ouders worden via de kanalen van de school geïnformeerd. Heb je een vraag? Neem dan contact op met het Activiteitenplein bij jou in de wijk. 
De kinderwerkers op straat lopen wel rond in de wijk. En ondertussen hebben we op ons YouTube-kanaal leuke online activiteiten voor kinderen van allerlei leeftijden.

Voor jongeren

De jongerenwerkers vind je in de wijk. Op 1,5 meter afstand zoeken ze contact met jongeren en kijken wat er speelt. De jongerencentra zijn gesloten. Als je al een vraag of een idee hebt neem dan contact op met de jongerenwerker bij jou in de buurt. Ook is het Jongerenwerk online actief.

Hulp bij geldzaken

Door de coronacrisis hebben veel mensen minder werk. Mensen trekken bij elkaar in of gaan juist uit elkaar. Het is nu extra belangrijk om te kijken wat voor effect een verandering op je inkomen heeft. Onze Formulierenbrigade geeft advies aan mensen uit Nijmegen met een laag inkomen. Bel 0800-5678567. Of gebruik de Budget de Baas app. Hiermee kun je een brief uploaden, een vraag stellen of tips krijgen. Heb je al geldzorgen? Neem dan contact op met de financiële coaches in de wijk. De meeste vragen beantwoorden we digitaal of telefonisch. Als het echt niet anders kan, kunnen we een persoonlijke afspraak plannen.

 

Corona Flyer BK10 (PDF)
Corona Flyer BK10 achterkant (PDF)

 

flyer stip in acht talen

Hulp vragen of aanbieden

Er zijn veel initiatieven van mensen om elkaar te helpen. Zo is er de facebook groep Coronahulp Nijmegen. Ook op wehelpen.nl en de bijbehorende app Whapp kun je hulp vragen of aanbieden. Vele wijkwebsites zijn ook actief, bijvoorbeeld in Nijmegen-Oost of Noord. Mensen die niet goed met de computer om kunnen gaan, kunnen gewoon bellen met de Stip-lijn op 024-3502000.

Laatste wijziging 19 november 2020. Dit bericht wordt aangepast als er veranderingen zijn.