Bindkracht10.nlOpbouwwerk
Opbouwwerk
Opbouwwerkers werken in de wijken van Nijmegen aan gemeenschappen die er toe doen. Hoe ze dit doen? Daarover lees je hieronder meer.
foto van twee mensen die praten aan de keukentafel
foto van twee buurtbewoners (een man en een vrouw) in gesprek
https://bindkracht10.nl/app/uploads/2019/08/soepie-doen.jpg

Opbouwwerk: startmotor van je activiteiten?

De opbouwwerker kan je helpen met het opstarten van activiteiten in de wijk. De juiste weg vinden is namelijk niet altijd eenvoudig. Opbouwwerkers kunnen je helpen of je in contact brengen met bewoners en beroepskrachten die je misschien kunnen helpen bij je plan!

Als je een goed idee hebt voor de wijk denkt de opbouwwerker met je mee. De opbouwwerker kan je ook vertellen over ervaringen van anderen. Zo kan je je plan nog beter maken. Samen kijken jullie hoe haalbaar een idee is en wat een goede aanpak is.

Hoe we werken

Je vindt ons op allerlei plekken in de wijk: bij activiteiten, bewonersoverleggen en op straat. We zijn er als het nodig is, maar jij komt met het idee en neemt de beslissingen. Het is ten slotte jouw wijk!

We richten ons op alle bewoners in de wijk. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Hierbij houden we rekening met kwetsbaarheden, maar onze aandacht is er altijd op gericht wat iemand wel kan.

Hieronder zie je een video van het opbouwwerk over een project in de Wolfskuil

0 km

46 Locaties

Veelgestelde vragen

  • ik heb een goed idee voor de wijk
    Het is leuk wonen in je buurt, maar er mist iets. Je hebt een leuk idee om mensen samen te brengen, de buurt te verbeteren of iets anders. Maar hoe pak je dat aan? De opbouwwerker bij jou in de buurt helpt je graag je idee realiseren.

Recept om te praten

- Ria | informatie, advies en ontmoeting
foto van Ria
Arrow Image Right

Vragen? Neem snel contact op

Wees altijd op de hoogte van het nieuws van Bindkracht10