Bindkracht10.nlStip Centrum
Stip Centrum
Stip Centrum is er voor alle bewoners van Stadscentrum en Benedenstad. De Stip is gevestigd in Buurtcentrum ’t Oude Weeshuis.
foto van het oude weeshuis in de benedenstad
Foto: een medewerker van de Stip geeft uitleg aan een bezoeker van de Stip
https://bindkracht10.nl/app/uploads/2019/04/image-2@2x-1.png

Stip Centrum

In een Stip kun je allerlei vragen stellen. Bijvoorbeeld over brieven en formulieren. En over wonen, geld, zorg en opvoeding. Je krijgt er informatie over de wijk. Of we helpen je met je idee. Kom langs als je buurtgenoten wilt helpen. Of loop binnen voor een kopje koffie of een praatje.

Stips zijn er voor alle bewoners van Nijmegen. Beroepskrachten en bewoners werken er samen. Ook organisaties werken mee in de Stip. Zo is hulp dichtbij. Bijvoorbeeld bij juridische, financiële of zorgvragen.

Kom langs

Stip Centrum doet veel aan ontmoeting. Kom een kopje koffie drinken als we open zijn. Elke dinsdag tussen 12:00 en 13:00 is er soep voor de lunch voor € 1,-. Vrijwilligers zijn ook altijd welkom.

Andere Stips in de buurt
Openingstijden

dinsdag van 9:30 tot 12:00 uur
woensdag van 14.00-16.30 uur
donderdag van 14:00 tot 16:30 uur

Of bel de Stip-lijn op 024-3502000
(ma t/m vrij 9:30 tot 12:30)

Overige info
Facebook: Stip-Centrum

Veelgestelde vragen

  • Bestaat het team alleen uit vrijwilligers?
    Het grootste deel van de consulenten bestaat uit vrijwilligers. We proberen zoveel mogelijk van deze inzet gebruik te maken. Soms lukt dat niet, bijvoorbeeld omdat een bepaalde taal niet gesproken wordt door één van de vrijwilligers en wordt een beroepskracht ingezet. Voor specialistische vragen worden ook beroepskrachten ingezet. Sommige werken in het team, maar het komt ook voor dat we andere medewerkers van Bindkracht10, Sterker Sociaal Werk of de GGD benaderen of iemand inzetten uit ons netwerk. Bij 2elijns vragen verwijzen we ook wel door naar het Netwerk Cultuur Sensitief Werken. Zie voor meer informatie www.netwerkcultuursensitiefwerken.nl.
  • ik begrijp een brief niet
    Brieven zijn vaak erg moeilijk geschreven. En als je het niet goed snapt kun je een fout maken. Dan kan soms geld kosten. Of een andere probleem opleveren. Bij de Stip in jouw buurt leggen ze het graag uit. En ze kijken samen met jou hoe je het in de toekomst makkelijker zelf kan. Kijk hier waar de Stip bij jou in de buurt is
  • ik heb een goed idee voor de wijk
    Het is leuk wonen in je buurt, maar er mist iets. Je hebt een leuk idee om mensen samen te brengen, de buurt te verbeteren of iets anders. Maar hoe pak je dat aan? De opbouwwerker bij jou in de buurt helpt je graag je idee realiseren.

'Opeens kreeg ik veel brieven'

- Elmas | Informatie, advies en ontmoeting
foto van Elmas

Medewerkers op deze locatie

Arrow Image Right Big
Arrow Image Right

Samen komen we verder

Wil je ook mensen uit je buurt helpen?