Bindkracht10.nlStip Nieuw-West
Stip Nieuw-West
Stip Nieuw-West is er voor alle bewoners van de wijken: Heseveld, Hees en Neerbosch-Oost. De Stip is gevestigd in winkelcentrum de Notenhout in Neerbosch-Oost.
Foto: Stip Nieuw West voorkant ingang
Foto: een medewerker van de Stip geeft uitleg aan een bezoeker van de Stip
https://bindkracht10.nl/app/uploads/2019/04/image-2@2x-1.png

Stip Nieuw-West

In een Stip kun je allerlei vragen stellen. Bijvoorbeeld over brieven en formulieren. En over wonen, geld, zorg en opvoeding. Je krijgt er informatie over de wijk. Of we helpen je met je idee. Kom langs als je buurtgenoten wilt helpen. Of loop binnen voor een kopje koffie of een praatje.

Over ons

Beroepskrachten en bewoners werken er samen. Ook organisaties werken mee in de Stip. Zo is hulp dichtbij. Bijvoorbeeld bij juridische, financiële of zorgvragen. Heb je een vraag, een leuk idee of wil je vrijwilliger worden? Neem contact op!

 

Andere Stips in de buurt
Openingstijden

maandag – donderdag: 9.30 – 12.00 uur en 13:30 -16:00 uur

Of bel de Stip-lijn 024-3502000
(ma-vr 9:30 – 12:30)

 

Overige info

Veelgestelde vragen

 • ik begrijp een brief niet
  Brieven zijn vaak erg moeilijk geschreven. En als je het niet goed snapt kun je een fout maken. Dan kan soms geld kosten. Of een andere probleem opleveren. Bij de Stip in jouw buurt leggen ze het graag uit. En ze kijken samen met jou hoe je het in de toekomst makkelijker zelf kan. Kijk hier waar de Stip bij jou in de buurt is
 • ik heb een goed idee voor de wijk
  Het is leuk wonen in je buurt, maar er mist iets. Je hebt een leuk idee om mensen samen te brengen, de buurt te verbeteren of iets anders. Maar hoe pak je dat aan? De opbouwwerker bij jou in de buurt helpt je graag je idee realiseren.
 • Bestaat het team alleen uit vrijwilligers?
  Het grootste deel van de consulenten bestaat uit vrijwilligers. We proberen zoveel mogelijk van deze inzet gebruik te maken. Soms lukt dat niet, bijvoorbeeld omdat een bepaalde taal niet gesproken wordt door één van de vrijwilligers en wordt een beroepskracht ingezet. Voor specialistische vragen worden ook beroepskrachten ingezet. Sommige werken in het team, maar het komt ook voor dat we andere medewerkers van Bindkracht10, Sterker Sociaal Werk of de GGD benaderen of iemand inzetten uit ons netwerk. Bij 2elijns vragen verwijzen we ook wel door naar het Netwerk Cultuur Sensitief Werken. Zie voor meer informatie www.netwerkcultuursensitiefwerken.nl.
 • Hoe ziet het vrijwilligerswerk bij Stip eruit?
  Bij de Stips zijn verschillende taken voor vrijwilligers. Bij alle taken sta je andere bewoners te woord. Meestal doe je dat op de locatie van de Stip. Bij sommige Stips kan dat ook ergens anders zijn. Als gastheer/vrouw ontvang je mensen. Als info- en advies vrijwilliger geef je antwoord op vragen van bewoners.

'Opeens kreeg ik veel brieven'

- Elmas | Informatie, advies en ontmoeting
foto van Elmas

Medewerkers op deze locatie

Arrow Image Right Big
Arrow Image Right

Samen komen we verder

Wil je ook mensen uit de buurt helpen?